Arkkipiispa Justinianin 10 kuuluisaa opetusta

Romanian Ortodoksisen kirkon Maramureşin ja Sătmarin Arkkipiispa Justinian (Chira) siirtyi tuonilmaisiin 95-vuotiaana, 30. lokakuuta vuonna 2016. Arkkipiispa Justinian syntyi vuonna 1921 ja meni nuorena luostariin vuonna 1941. Piispaksi hänet vihittiin 1973, jolloin hänestä tuli apulaispiispa. Maramureşin ja Sătmarin hiippakuntaa kaitsemaan hänet asetettiin 1990. Arkkipiispan valoisat opetukset sopivat hyvin pimeään talvikauteen näinä levottomina maailmanaikoina, mutta niiden syvyys ei tietystikään ole ohimenevää. Opetukset on käännetty englanninkielestä, Romanian patriarkaatin sivuilta, jonne linkki löytyy kirjoituksen lopussa.

*

Rukouksen armo saa ilon iankaikkisen lähteen virvoittamaan sieluamme. Sielu, josta ei pulppua rukouksen ääni Taivaaseen, on kuin hylätty talo, täynnä hämähäkinseittiä ja asukkaina vain pimeyden lintuja. Sielu, joka ei tiedä, kuinka rukoilla, ei koskaan saa tietää mitä todellinen ilo on, vaikka omistaisi kaikki maailman rikkaudet. Todellinen rukous on pyhää työtä.

*

Kun olet ahdistunut, kun olet levoton, kun olet kiusauksissa, pysy tyynenä. Mene veljesi luo ja puhu hänelle: ”Kuinka voit, veljeni?” Älä kerro hänelle, että tulit suuren levottomuuden takia. Keskustele tavallisista asioista. Suru hyvinkin hajoaa, ja sinä saat voimaa hänen voimastaan.

*

Meidän täytyy säilyttää ja viljellä kaipaustamme Jumalaan, kaipaustamme Jumalanäitiin, kaipaustamme Pyhiin. Koettakaamme poistaa esteet, jotka viilentävät meitä hengellisesti ja jotka kovettavat sydäntämme, eli ne, jotka saavat meidät unohtamaan Jumalan.

*

Kun ihminen etenee rakkaudessa, sanan todellisessa merkityksessä, hän jumaloituu, hänestä tulee Jumalan kaltainen.

*

Kärsivällisyydellä opit rakastamaan veljeäsi, antamaan hänelle anteeksi, kunnioittamaan häntä, näkemään hänet parempana itseäsi, jopa näkemään hänet itseäsi kauniimpana tai ahkerampana. Kärsivällisyydellä näet kaiken tämän. Vasta sitten alat kohota.

*

Voimakkain rukous on Jeesuksen Kristuksen nimen muistaminen. Kärsivällisyydellä ja harjoituksella Jeesuksen rukouksesta tulee osa elämäämme, kuten ilma jota hengitämme.

*

Kun Jeesus todella tunnetaan ja Hänelle ollaan kuuliaisia, silloin rauha vallitsee sielussamme, perheessämme, maassamme ja maailmassa.

*
Ihminen käyttäessään väärin Jumalalta saamaansa vapautta lankesi pois alkuperäisestä tilastaan, kuninkaan tilasta, ja hänestä tuli orja, vaistojen palvelija. Kaikki hänen sisällään pimeni, ja yhdessä tämän lankeemuksen kanssa koko luomakunta järkkyi.

*

Stressi syntyy liiallisesta huolehtimisesta. Se syntyy huolehtimisesta ja pelkästään siitä. Kaikki paha tulee tästä liiallisesta huolehtimisesta.

*

Minä seison Taivaan portilla ja odotan teitä kaikkia saapuviksi sinne!

*

—————————————————————————————–

Käännös: H. A. Saulamo

Lähteet:

https://basilica.ro/en/10-famous-quotes-from-his-eminence-archbishop-justinian-chira/

https://basilica.ro/en/archbishop-justinian-passed-away-to-the-lord/

——————————————————————————————–

Tagged