Otteita Kenian arkkipiispa Makarioksen haastattelusta

Otteita Kenian arkkipiispa Makarioksen haastattelusta, jonka teki kreikkalainen radioasema Focus FM

 

”Meidän pitää kiinnittyä vain Jumalaan. Ehkä uskoamme koetellaan, ja meidän on jo aika huomata, että vain me, ortodoksikristityt, voimme pelastaa ihmiskunnan. Sitä maailma odottaa. Niin tunnen.”

”Suuresti huolestuneena ja murheellisena seuraan tapahtumia. Omassa maassamme meneillään olevia tapahtumia on mahdotonta hyväksyä. Muissa Euroopan maissa ei vastaavaa tapahdu, vain Kreikassa. Kyseessä on saatanallinen diktatoria. Jokaisella ihmisellä on vapautensa, Jumalan meille antama mieli ja näkemys, ja jokainen voi toimia sen mukaisesti. Kaikki nämä tapahtumat ovat saatanallisia keksintöjä.”

”Jo neljäkymmentä vuotta olen työskennellyt intensiivisesti koko Afrikan mantereella. Näinä viimeisinä kahtena pandemian vuotena olen toimittanut Liturgian joka päivä. Näihin palveluksiin tulee paljon ihmisiä, he osallistuvat Pyhään Ehtoolliseen ja ottavat minulta siunauksen, enkä minä ole pelännyt. Me nautimme samasta maljasta Kristuksen Ruumiin ja Veren. Meillä ei ole pienintäkään pelkoa [tartunnoista], sellainen ei ole edes noussut ihmisten mieleen, vaikka hallitukset puhuvat jatkuvasti turvatoimista. Minä en ole käyttänyt maskia kuin niissä paikoissa, joissa se on minulle ehdottoman välttämätöntä, minkä ilmoitan kategorisesti. Ainoa maa, joka on vaatii näitä turvatoimia, on Kreikka. Siellä ne kohdistuvat Kirkkoon, sillä Kirkkoon ihminen tulee löytääkseen pelastuksen ja turvapaikan itselleen.”

”Jotkut metropoliitat Kreikassa väittävät, ettei rokottamattomilla papeilla ole Kristusta sisimmässään. Tämä on vieläkin saatanallisempaa. Ei tällaista voi hyväksyä. Me tukeudumme vain Jumalan armoon ja laupeuteen. Sen tähden me elämme ja pysymme hengissä. Näin minä ainakin olen oppinut niinä 45 vuotena, joina olen palvellut Kirkkoa Afrikan mantereella. Me elämme Jumalan suojassa ja siunauksessa, mysteeriemme kautta.”

”Historiamme vuoksi ja siksi, että meillä on side Ortodoksiseen kirkkoon Kristuksen ja apostolien ajoista lähtien, meidän kaikkien pitää säilyttää uskomme Jumalaan ja toivomme Häneen. Mitään muuta mahdollisuutta tilanteen parantumiselle ei ole. Meidän ei pidä suostua näihin pakkotoimiin, alistua ihmisille, joilla on omat syynsä saattaa maailmamme heidän haluamaansa tilaan.”

”Pandemia on ihmisen luomus. Sen tähden meidän pitää olla hyvin varovaisia.”

”Kaikki luonnonkatastrofit voivat olla sanoma kaikille meille, jotka seuraamme maailman tarjoamia suuntaviivoja. Me hylkäämme Jumalan, ainoan pelastuksen toivomme. Kaikki muut [näihin ongelmiin tarjotut ratkaisut] ovat saatanan keksintöä, henkilöiden, jotka ovat Kirkkoa vastaan, erityisesti Ortodoksista kirkkoa.”

(Vima Orthodoksias 4.12.2021; kuvat samasta lähteestä; kääntänyt kreikasta Hannu Pöyhönen)

————————————————————————————-

Ναϊρόμπι Μακάριος: Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι σατανικά προκατασκευάσματα

Tagged , , ,