Itsetuntemuksen nuolia

Kiusaukset käristävät meitä kypsyttäen meitä mitä parhaiten. Ylhäältä tulevan voiman avulla sielumme taikinasta täytyy valmistua kypsynyt hyväntuoksuinen leipä.

Jeesus Kristukseni ja sieluni ylkä, hartaasti rukoilen Sinua, niillä vaiheilla kuin parhaiten tiedät, pelasta minut, kelvoton palvelijasi.

*

Kunnia olkoon Herrallemme Jeesukselle Kristukselle kaikesta mitä kärsimme. Ylistäkäämme lakkaamatta ihmisiä rakastavaa Kristustamme!

*

Älä anna murheen pahalle hengelle tilaa sisälläsi. Olkoon Ylösnousemuksen ilo sinulle ainaisesti juokseva ilon virta.

*

Oi sieluni, sieluni! Uskovan mielen on mahdollista ottaa vastaan meidän Kristuksemme Valkeus, ja sinä vain vielä ajattelet, uneksit ja haaveilet, harhailet sinne tänne, mihin surkeaan tilaan oletkin kääntynyt! Tarvitaan voimallista katumusta, kyyneleitä ja Jeesuksen rukousta!

*

Tiedät, oi vanha itseni, että sinun tulisi muuttua uudeksi ihmiseksi Kristuksessa. Mutta milloin? Ruumiillinen kuolema odotta meitä joka hetki, aloittakaamme siis katumuksemme juuri nyt eikä huomenna! Alahan katua, sieluni, toivoisin niin!

*

Otteet kirjasta ”Itsetuntemuksen nuolia”.
Kirjanen on Athoslaisen Pyhien Apostoli Andreaan ja Antonios Suuren Skiitan julkaisu.

Teksti: Arkkimandriitta Efraim, skiitan (nyt edesmennyt) johtaja.
Kuvitus P. Andreaan Skiitan veljestö ellei toisin mainita.
Kirjanen on omistettu athoslaisen kirkkolaulajan ja todellisen Ortodoksisen munkin, vanhus Daniel Katunakialaisen (1931 – 8. / 21. 10. 2022) muistolle.
Athos 2023.
Huom. Kirjanen on siis julkaistu (myös) suomen kielellä.

——————————————————————-

Tilaukset: filokalia[merkki]elisanet.fi / 0404171595

————————————————————–

Tagged ,